Polis Terpaksa PECAT Anjing K9 Ini Dari Pasukan Anjing Polis, Puncanya Sangat MEMERANJATKAN !!!

| June 12, 2017 | 0 Comments

Polis Terpaksa PECAT Anjing K9 Ini Dari Pasukan Anjing Polis, Puncanya Sangat MEMERANJATKAN !!! | Gavel merupakan seekor anjing K9 yang masih muda. Mungkin disebabkan itu, ia terlalu peramah dan suka bermain-main. Namun, ianya tidak sesuai untuk tugasnya sebagai anjing angkatan polis di Queensland. Gavel yang merupakan spesis German Shepherd itu tiba di Brisbane sebelum dibawa ke Queensland Police Service.

Jadi, ia ditendang keluar daripada pasukan anjing polis itu.

Lebih kurang 40 ekor anjing yang direkrut untuk pasukan anjing polis itu juga tidak menepati piawaian dan akhirnya diberi kepada pusat pemeliharaan. Akan tetapi, oleh kerana Gavel ini suka sangat bersosial, ramai anggota polis yang menyukainya.

Gavel yang sepatutnya dibawa ke pusat pemeliharaan agar boleh diambil dan dibela orang, akhirnya diberi tugas baru yang lebih besar.

Tugas baru Gavel ialah sebagai Vice-Royal Dog dan digelar sebagai Gavel VRD. Tuan barunya ialah Gabenor Queensland, iaitu Paul de Jersey dan isteri, Kaye de Jersey.

Gavel kini bertanggungjawab untuk mengalu-alukan kedatangan pelawat ke dalam rumah Gabenor dan menghadiri majlis bersama Gabenor. Tapi sememangnya Gavel tidak boleh duduk diam. Lazimnya, ia akan berbaring dan meminta orang untuk mengusap perutnya.

Mungkin Gavel tidak berjaya melepasi kriteria untuk menjadi anjing K9 yang elit, namun, tidak ada kurang hebat tugasnya kini!

Kredit : Era Baru

P.S. 1 – Sangka Ibu Bapa Tidur..Rupa-Rupanya..
P.S. 2 – Doktor PELIK Tiga Kali Mengandung Tiga Kali Keguguran,Rupa Rupanya Suami..
P.S. 3 – (VIDEO) Patutlah Nabi Larang Simpan Patung Dalam Rumah, MEREMANG BULU ROMA !!!
P.S. 4 – Misteri Teknologi Digunakan Nabi Nuh Untuk Membina Bahtera Yang Disembunyikan USA !!!
P.S. 5 – 5 Kegunaan Gel Silika Yang Anda Tak Tahu, Lebih Baik Jangan Buang !!!

Tags: , , , ,

Category: Informasi

About the Author ()

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *