Tahukah Anda, Semasa Titanic KARAM, Ada 3 Kapal Lain Berada Berdekatan..Ini Sebabnya 3 Kapal Tu Tak Tolong !!!

| May 17, 2017 | 1 Comment

Tahukah Anda, Semasa Titanic KARAM, Ada 3 Kapal Lain Berada Berdekatan..Ini Sebabnya 3 Kapal Tu Tak Tolong !!! | Korang tau tak, sebenarnya dari sudut sejarah asal sewaktu kapal Titanic hampir karam disebabkan perlanggaran dengan aisberg, ada 3 lagi kapal yang berada berhampiran kawasan tersebut! Kalau ketiga-tiga kapal ni datang membantu, mesti semua penumpang dapat diselamatkan.

Kapal Sampson

Kapal ini sebenarnya kapal perikanan yang sedang menangkap anjing laut secara haram di kawasan berdekatan Titanic karam. Kira-kira 7 batu nautika je. Kru kapal nampak asap kecemasan yang dibuat oleh Titanic, tapi masa tu diorang tengah sibuk tangkap anjing laut dan takut kantoi dengan pihak berkuasa, mereka bergerak ke arah bertentangan dengan Titanic.

Kapal SS Californian

Kapal SS Californian berada 14 batu nautika dari Titanic dan dikelilingi oleh ais. Diorang nampak api putih tapi kerana suasana yang agak sukar dan keadaan sudah gelap, kapten kapal putuskan untuk tidur dan tunggu sampai esok. Semua kru kapal cuba meyakinkan diri bahawa tiada apa yang berlaku di sebalik asap putih tu.

Kapal Carpathia

Kapal terakhir ini sebenarnya sedang bergerak ke arah bertentangan sejauh 58 batu nautika dari Titanic. Mereka menerima isyarat kecemasan dan kaptennya memohon petunjuk sebelum menukar haluan, memecahkan ais dengan kuasa maksimum dan akhirnya telah menyelamatkan 705 mangsa Titanic yang terselamat!

Ustaz ini akan cerita sebab sebenar 3 kapal tu tak tolong . Kalau mereka tolong, anda takkan kena bayar hutang bank bulan-bulan.

Titanic !!! Kebetulan atau Dirancang ?~ Ustaz Auni Mohamad

Posted by Unais Mediaworks on Friday, April 7, 2017

Kredit : HCL

P.S. 1 – Sangka Ibu Bapa Tidur..Rupa-Rupanya..
P.S. 2 – Doktor PELIK Tiga Kali Mengandung Tiga Kali Keguguran,Rupa Rupanya Suami..
P.S. 3 – (VIDEO) Patutlah Nabi Larang Simpan Patung Dalam Rumah, MEREMANG BULU ROMA !!!
P.S. 4 – Misteri Teknologi Digunakan Nabi Nuh Untuk Membina Bahtera Yang Disembunyikan USA !!!
P.S. 5 – 5 Kegunaan Gel Silika Yang Anda Tak Tahu, Lebih Baik Jangan Buang !!!

Tags: , , , , , ,

Category: Fakta dan Informasi

About the Author ()

Comments (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Mijie says:

    Best….nama apa ustaz nih?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *