Selepas Lelaki Ini Menyelamatkan Seekor Penguin..Apa Si Penguin BALAS Setiap Tahun Sgt MENYENTUH JIWA !!!

| March 5, 2017 | 0 Comments

Selepas Lelaki Ini Menyelamatkan Seekor Penguin..Apa Si Penguin BALAS Setiap Tahun Sgt MENYENTUH JIWA !!! |Pada tahun 2011, seekor penguin terdampar di tepi laut perairan Brazil dan badannya diselaputi dengan minyak.

Kasihan dengan penguin yang malang ini, Joan Pereira De Souza mengambil penguin ini untuk dibersihkan dan menyelamatkan nyawanya yang kebetulan terdampar di hadapan rumah Souza.

Souza merawat penguin ini serta menjaganya untuk beberapa hari. Beliau juga telah memberi sardin sebagai makanan yang boleh menyihatkan badan penguin ini.

Selepas rawatan demi rawatan, penguin yang diberi nama Jinjing ini sihat seperti sedia kala lalu Souza ingin melepaskan semula ke tempat asalnya.

Anehnya, pada awalnya Jinjing tidak mahu balik. Jinjing seolah-olah ingin tinggal bersama dengannya. Kemudian, Jinjing si penguin ini balik juga ke habitat asalnya.

Beberapa bulan selepas itu, Jinjing datang balik ke tepi pantai dan mencari Souza. Sejak itu, Jinjing akan menziarahi beliau setiap tahun selama lapan bulan untuk tinggal bersama Souza.

Ternyata, penguin comel ini sangat mengenang jasa Souza kerana sanggup datang mencarinya setiap tahun sebagai tanda penghargaan.

Pada waktu lain, Jinjing akan menghabiskan masa di Argentina atau Chile untuk proses pembiakkan.

Ayuh lihatlah semangat setiakawan antara penguin dan manusia ini. Semangat Jinjing yang sanggup meredah laut sejauh 5000 batu sangat mengagumkan.

Kredit : Era Baru

P.S. 1 – Jangan Berani Memiliki Kereta Kalau Tak Tahu 31 Perkara Penting Ini Terutamanya No 23 !!!
P.S. 2 – Banduan Ini Kuat ‘Makan’. Apa Yang Dimakannya Pasti Mengejutkan Anda !!!
P.S. 3 – Kisah Benar Cikgu Diseksa Ketika Koma Sebelum Ke Mekkah..Terkejut Ini Puncanya !!!
P.S. 4 – (VIDEO) Kejadian Aneh Kubah Hijau Masjid NABI MUHAMMAD SAW Bertukar Warna Merah !!!
P.S. 5 – Ayam Ini Masih Boleh Hidup Setahun Lebih Tanpa Kepala, Puncanya Buat Ramai TERPANA !!!

Tags: , , ,

Category: Rekod Dunia

About the Author ()

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *