(VIDEO) Penduduk Kg Ketakutan, Bayi 2 Bulan Maut Dimakan Hantu Penanggal..Seram Weii

| January 10, 2017 | 0 Comments

(VIDEO) Penduduk Kg Ketakutan, Bayi 2 Bulan Maut Dimakan Hantu Penanggal..Seram Weii |Warga Balangan Kalimantan selatan Gempar dalam sebulan terakhir apabilan hantu kunyang “penanggal” berkeliaran menggangu orang awam.

Kejadian tersebut pada awalnya terjadi di desa tebing tinggi bontang ,kemudian berpindah ke kampung Balangan.

Pada Kamis (29/12) kelmarin seorang wanita warga bontang bernama syarifah mendakwa anak keduanya keyla yang baru berusia 2 bulan maut akibat darah di hisap oleh hantu penanggal.

Menurut pengakuan Syarifah  pada jam 01.00 malam kejadian ketika itu bayinya menangis sehingga ia terbangun dan menyusukannya,setelah tertidur ia meletakkan Kyla semula.

Tiga jam berikutnya sekitar jam 04.00 dia terbangun dan mendapati badan bayinya dalam keadaan miring,selepas dilihat terdapat bercakan darah di kening bayi.

“Pada awalnya saya dan suami sangka bayi di gigit nyamuk,tapi lepas saya teliti muka anak saya agak aneh,ia pucat,bibirnya berubah warna biru,setelah di angkat hidung dan mulutnya mengeluarkan darah bercampur air susu,katanya.

Hal tersebut membuat Syarifah dan suaminya Muhammad Arief terkejut dan cuba melarikan anaknya kehospital,namun pihak doktor berkata bahwa anaknya itu mati akibat terjatuh dan pembuluh darahnya pecah.
Bagaimanapun Syarifah dan suaminya, Muhammad Arief menafikan hal tersebut karena mereka tidur dibawah beralaskan tilam,”macam mana anak saya boleh jatuh kami tidur dibawah” katanya.

Lebih mengejutkan,Syarifah berkata bahwa jenazah keyla dilihat membiru  dan lembek dari bagian punggung ke tulang belakang.

Antara barang yang dijumpai berhampiran pekuburan kampung balangan

Sementara di kampung Balangan (sebelah bontang) Kepala kampung Jamnah Senin (9/1/2017) membenarkan adanya manusia jadi jadian itu dan sudah memasuki dua rumah penduduk dikampung balangan.

Salah seorangnya berjaya merakam penampakan hantu penanggal berkenan dan di muat naik ke laman media sosial.

Katanya hantu berkenan menyerupai wanita,berpusing pusing di pokok tepi pantai rumahnya waktu senja.

Menanggapi keresahan warga sekitar pihak polis Balangan Kapolsek Awayan Iptu Agus Sulistiyo mengarahkan pasukan untuk berjaga di kampung berkenan dan mengadakan pertemuan dengan beberapa tokoh agama untuk mencari jalan penyelesaian.

Video penanggal berjaya di rakam di kampung  Balangan Kalimantan

P.S. 1 – Murid Kanan Bruce Lee Akhirnya Dedah Cerita Sebenar Dato’ Meor Tumpaskan Bruce Lee !!!
P.S. 2 – 3 Pulau Ini Muncul Semula Setelah Hilang 10 Tahun Semasa Tsunami 2004, Lihat Apa Yang Ditemui Di Pulau Itu Pasti MEMERANJATKAN !!!
P.S. 3 – Ini Tips Paling Mudah Check Harga Flight Murah, Confirm Senang Nak Rancang Holiday !!!
P.S. 4 – Selfie Ini Nampak Biasa Bila Sekali Pandang. Tunggu Sehingga Anda Lihat Kali Kedua !!!
P.S. 5 – Ayah Orang Kaya No.1 Malaysia, Tapi Pekerjaan Anaknya Bakal Buat Anda TERKEJUT !!!

Tags: , , , ,

Category: Ngeri

About the Author ()

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *