Tuan Rumah PANIK Gajah Liar Depan Rumah..Namun Check CCTV Apa Gajah Tu Buat Memang PELIK !!!

| July 2, 2016 | 0 Comments

Tuan Rumah PANIK Gajah Liar Depan Rumah..Namun Check CCTV Apa Gajah Tu Buat Memang PELIK !!! Netizen heboh dengan satu video yang ditangkap dari CCTV menampakkan aksi seekor gajah liar sibuk membersihkan sampah dan membuangnya ke dalam tong sampah menjadi buah mulut pengguna media sosial setelah video itu mula viral.

1

Rakaman yang berdurasi 1 minit itu menunjukkan seekor gajah berkeliaran di halaman sebuah rumah di Taman Negara Greater Kruger, Afrika Selatan, sebelum mencari beberapa tin kosong berhampiran tong sampah. Gajah dilihat memungut sampah dengan bantuan batang kakinya dan kemudian perlahan-lahan memasukkannya ke dalam tong sampah.

3

Russell Owen McLaughlin, seorang jurugambar yang berpusat di Hoedspruit, Afrika Selatan, menangkap kejadian yang menakjubkan selepas memasang kamera pengawasan untuk melihat apa binatang yang sering mengunjungi halaman rumah itu.

2
‘Ia hanya mengambil tin untuk dimasukkan ke dalam tong sampah, “katanya. “Sungguh mengagumkan. Saya tidak dapat menjelaskan mengapa atau bagaimana ianya berlaku, Ia seolah-olah seperti kejadian luar biasa di mana haiwan melakukan perkara-perkara yang pelik dan luar biasa.”

Aksi bijak yang dilakukan gajah tersebut ternyata memberi kesedaran kepada manusia akan nilai sivik yang harus dikekalkan secara berterusan dikalangan manusia pada zaman sekarang.

P.S. 1 – Siapa Yang Cipta Allah. Ini Jawapan Seorang Imam Yang Buat Ramai Umat Islam TERKEJUT !!!
P.S. 2 – Inilah 4 TANDA Malaikat Maut BERITAHU Ajal Kita Nak Tiba TAPI Ramai Buat-Buat TAK TAHU !!!
P.S. 3 – Inilah 12 Gambar Rumah Baginda Nabi Muhammad S.A.W Yang Mungkin Anda Tak Pernah Lihat !!!
P.S. 4 – Maklumat Sulit NASA Terbongkar..Temui Satu Tanda Kiamat Di Sungai Eufrat Yang MENGGERUNKAN !!!
P.S. 5 – PERHATIAN.. Jangan MINUM Air Botol Plastik Dalam Kereta Anda… Ini Akibatnya……

Tags: , , , ,

Category: Pelik

About the Author ()

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *