Luahan Wanita Ini Selepas Gajinya Dipotong PTPTN, Sangat MELAMPAU !!!

| December 17, 2015 | 3 Comments

Luahan Wanita Ini Selepas Gajinya Dipotong PTPTN, Sangat MELAMPAU !!! Beberapa hari kebelakangan ini, ramai yang berkongsikan kekesalan mereka terhadap tindakan Perbadanan Tabung pendidikan Tinggi Nasional (PTPTN) yang memotong gaji mereka tanpa dimaklumkan lebih awal.

wanita termenung2

Difahamkan, PTPTN telah melancarkan operasi besar-besaran bagi mengesan peminjamnya sejak awal Disember ini.

Gambar slip gaji seorang penjawat awam yang dipotong sebanyak RM2,063.75 oleh PTPTN pula viral di media sosial, mencetuskan lagi panik di kalangan peminjam PTPTN yang belum melangsaikan hutang mereka.

12342745_1142760919087274_8559758440758746785_n

“Ingat tak masa bulan 8 hari itu, saya ada kongsi tentang PTPTN ini. Pada masa itu, saya pergi untuk membayar tunggakan. Saya ada beritahu yang Pegawai PTPTN memaklumkan saya mengenai operasi besar-besaran bagi mengesan peminjam pada hujung tahun ini,” kata Batrisyia Fauzan yang memuat naik gambar slip gaji tersebut di laman Facebooknya.

“Katanya, para peminjam diberi masa sehingga bulan Oktober untuk datang berunding dengan pihak PTPTN. Jika tidak berbuat demikian, pihak PTPTN akan membuat pemotongan mengikut kadar yang telah ditetapkan oleh mereka sendiri.

“Rupa-rupanya memang mereka serius untuk berbuat demikian. Tadi dalam WhatsApp group pun kami kecoh berbincang mengenai perkara ini.

“Sudahlah sekolah akan dibuka tidak lama lagi, kasihannya kalau dipotong sampai seperti ini, baki gaji tinggal RM19 saja.

Justeru, Batrisyia menasihatkan mana-mana peminjam PTPTN yang belum membuat pembayaran, segera hadir ke mana-mana pejabat PTPTN berdekatan untuk menjelaskan bayaran.

P.S. 1 – NGERI….Sekeluarga MAUT Selepas TERBABAS Dan TERPEROSOK Di Bawah Treler Yang Berhenti Di Lorong Kecemasan !!!
P.S. 2 – Ngeri….Tiga Individu Maut Ditimpa Papan Tanda Lebuhraya Yang Dilanggar Sebuah Treler !!!
P.S. 3 – ‘Tunggu Kami Di Kejiranan Syurga Abang’ Catatan SAYU Yang Buat Ramai TERSENTUH !!!
P.S. 4 – Seorang PENSYARAH Maut Terlibat KEMALANGAN Dalam Perjalanan Ke Persiapan Majlis Penyerahan Rumah Kepada Mangsa Banjir.
P.S. 5 – Akibat Tindakan MELULU Pemandu Kereta Ini Menyebabkan Dia Terbabit Kemalangan Yang NGERI!!!

Tags: , , , ,

Category: Informasi

About the Author ()

Comments (3)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. abc says:

    Hutang dah lapuk sepatut dah langsai 2012 mndapatlah kan….keta besar boleh beli ..holiday round the world…tau utang taula bayar….aku pun peminjam ptptn gak… terpksa sacrifice duit bonus tuk settle tunggakan….

  2. anti yg bodo melampau says:

    Ni satu drpd tindakan bodo ptptn…gaji tak ckup….nak byr kredit…. Lama2 declare banrup ramai2…cuepec pun satu bebal…apa lar kebodohan melampau ..kalu bolehkena potong gaji.. Tak mustahil…bleh kena sapu pencen.. Stupid

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *